Vrhunska caka protiv stvaranja leda u fružideru: Ivice premažite ovom namirnicom i zaboravićete na odleđivanje
Najbolji savet za nakupljanje leda u zamrzivacu, Foto: Profimedia

probajte

Vrhunska caka protiv stvaranja leda u fružideru: Ivice premažite ovom namirnicom i zaboravićete na odleđivanje

Nakupljanje leda u frižideru može biti veoma frustrirajuće iskustvo

Objavljeno:

Tradicionalni proces odmrzavanja često podrazumeva dugotrajno i naporno uklanjanje sadržaja, otapanje, struganje leda, temeljno čišćenje i konačno vraćanje namirnica. Međutim, postoji jednostavan trik koji mnogi smatraju efikasnim rešenjem za ovaj problem.

Za prevenciju formiranja leda na unutrašnjim površinama frižidera, preporučuje se sledeći postupak.

Najpre, temeljno očistite i odmrznite i frižider i zamrzivač. Nakon detaljnog čišćenja, osušite sve unutrašnje površine, a zatim ivice blago premažite tankim slojem ulja.

Ovaj sloj ulja navodno otežava ponovno stvaranje i akumulaciju leda. Važno je napomenuti da se led najčešće formira zbog viška vlage unutar uređaja.

Stoga je ključno obratiti pažnju na način na koji skladištite namirnice. Preporučuje se korišćenje hermetički zatvorenih posuda i kesa za čuvanje hrane, kako bi se minimiziralo ispuštanje vlage.

Redovno održavanje i pravilno skladištenje mogu značajno produžiti periode između neophodnih odmrzavanja, čineći upotrebu vašeg frižidera i zamrzivača mnogo ugodnijom i efikasnijom.

Bonus video:

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Esprso/T.M./24sedam/K.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.